Inapoi sus
Sfaturi pentru concediul in Meteora
esti aici : Sejururi Grecia // Grecia continentala // Sfaturi pentru concediul in Meteora

Sfaturi pentru concediul in Meteora

 

Activitati sportive in Meteora

Meteora este o zona cu constructii impozante si peisaje superbe. Raurile sale lungi, munti inalti si stanci abrupte ofera posibilitatea de a practica diferite tipuri de sport. Mai mult decat atat, in afara de peisajul montan, un lucru bun atunci cand vine vorba de Meteora este faptul ca multe organizatii sportive s-au stabilit acolo in ultimii ani, prin urmare, toate activitatile sportive pot fi organizate.

Raftingul este una dintre activitatile care pot fi efectuate in zona Meteora. In Grecia, raftingul are loc din octombrie pana in mai. In Meteora, aveti posibilitatea sa il practicati in raurile apropiate Acheloos, Aspropotamos si Aliakmonas. Nivelurile de dificultate alor rauri variaza de la 1 la 5.

Mountain-bike poate fi efectuat, deoarece rutele din Meteora traverseaza paduri salbatice, curate, lacuri si pesteri. Biciclistii trec de obicei Muntii Antichasia si ajung la Vlachava. Multi vizitatori se bucura de trekking. Rutele cele mai populare sunt cele care leaga Manastirile Meteora. Poti urmari de asemenea, unele cai din jurul zonei orasului Kalambaka care sunt de obicei in mediul rural si sunt doar cateva intersectii cu de drumuri circulate de masini.

Cu toate acestea, sportul de excelenta in Meteora este alpinismul. Formatiunile stancoase din zona atrag alpinisti din toata lumea. Exista mai multe rute disponibile si puteti obtine mai multe informatii despre acestea la Clubul de Alpinism din Kalambaka, care a fost infiintat in 1989 si este un membru tactic al Federatiei Elene de Alpinism si Escaladare.

Centrul de schi de la Meteora Pertouli

Centrul de schi de la Pertouli este plasat intre Koziakas si munti Loupata, in prefectura Trikala, la o altitudine de 1350m. Este situat langa satul Pertouli, care poate fi luat in considerare pentru hoinareli in jurul aleilor sale pitoresti, printre casele traditionale construite din piatra. Centrul de schi functioneaza din 1985 si are 3 piste cu diferite niveluri de dificultate: o pista rosie de 1500 m lungime, o piesa albastra cu lungimea de 400m si o pista de formare verde de doar 80m lungime. Ea are, de asemenea, trei lifturi.

Centrul de schi conteaza pe doua cabane, unul la baza acesteia si cealalta in varf, care ofera vederi catre muntii din jur. In plus, exista un centru de sanatate. De fapt, zona care inconjoara centrul constituie una dintre cele mai frumoase peisaje muntoase grecesti de brazi, potrivita nu numai pentru drumetii, ci si pentru alpinism si ciclism montan. Mai multe optiuni de cazare inconjoara centrul de schi Pertouli si unele dintre ele sunt construite traditional din piatra, vile cu un semineu si camere. Centrul de schi din Pertouli este foarte popular. Acesta este situat la doar 45 minute distanta de orasul Trikala si 5 ore de la Atena cu masina. Drumul este usor si sigur. Centrul de schi este condus de catre Compania de ezvoltare a Prefecturii Trikala, in colaborare cu Municipalitatea din Aithikon.

Vremea in Meteora 

In Meteora, vremea in perioada decembrie-martie este umeda si rece. Lunile mai si iunie sunt cele mai bune, datorita conditiilor meteorologice confortabile.

Regiunea muntoasa din nord si la est de Meteora experimenteaza arsita in lunile de vara si o raceala dura in timpul lunilor de iarna cu ninsori destul de grele. Vara este foarte uscata, in timp ce la altitudini mai mari furtunile sunt un lucru obisnuit.

Produse traditionale in Meteora

Cele mai bune produse traditionale din Kalambaka sunt legate de dulciuri, cum ar fi mierea de conifere, precum si unele fructe si gemuri. Produsele lactate sunt, de asemenea, de inalta calitate. De fapt, prelucrarea acestor produse este una dintre ocupatiile principale ale fermierilor locali.

Exista o scoala de sculptura in lemn in Kalambaka, care este unica in Grecia-asa ca merita sa cautati produse gravate in lemn, Kalambaka avand lunga traditie in aceasta arta. Un alt lucru pe care vizitatori din Meteora nu trebuie sa-l ocoleasca este legat de icoane religioase, care pot fi gasite in satele Kalambaka si Kastraki. Icoanele pot fi, de asemenea, gasite in manastirile din Meteora, fiind facute manual de catre calugarii si maicile din manastirile respective.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii despre Grecia continentala

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe