Inapoi sus
Orasul Zante, insula Zakynthos, Grecia
Sfaturi pentru concediul in insula Zakynthos
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ioniene // Sfaturi pentru concediul in insula Zakynthos

Sfaturi pentru concediul in insula Zakynthos

 

Vremea in Zakynthos (Zante) are un climat tipic mediteranean, constand in veri calde, insorite si ierni blande si ploioase.

Festivaluri si evenimente in insula Zakynthos

In Zakynthos au loc doua festivaluri anuale majore in onoarea lui Agios Dionysios, sfantului protector al insulei Zakynthos.

Primul festival este pe 24 august si este tinut in memoria transportului moastelor Sfantului de la manastirea din Strofadia la biserica Agios Dionysios, unde se afla si azi. Festivalul al doilea este celebrat pe 17 decembrie, data mortii sfantului. Ambele festivaluri au durata de trei zile si constau in diverse ceremonii religioase, urmate de dansuri traditionale si muzica, insotite de mancaruri si vinuri locale; ce atrag mii de oameni si pelerini din toata insula si din alte parti ale Greciei.

Un festival de vin este organizat in capitala Zakynthos. Aceasta sarbatoare are loc incepand cu ultimele zile ale lunii august pana in primele zile ale lunii septembrie si pot fi gustate vinurile excelente ale insulei.

Mancarea si bauturile in insula Zakynthos

Insula Zakynthos (Zante) este foarte fertila si produce o mare varietate de produse agricole. Insula este renumita pentru productia de masline si vinuri.

Exista o multime de similitudini intre produsele alimentare din Zakynthos si produsele alimentare din celelalte Insule Ionice, dar insula are specialitatile sale proprii, cum ar fi carnea de pui umpluta cu iepure de casa, un fel de mancare de vinete in sos de usturoi numit "skordostoumbi melitzana", tocana de vita si" tsilipourlo", o mancare de Pasti facuta din intestine si organe de ied sau de miel.

Ca toate insulele grecesti, insula Zakynthos este foarte bine aprovizionata cu fructe de mare, care sunt foarte proaspete si de inalta calitate. Branzeturile gustoase sunt, de asemenea, produse in Zakynthos, cum ar fi cea numita "ladotiri" (branza de ulei), care este specialitatea insulei.

Dulciuri care lasa gura apa, pot fi gasite, de asemenea, cum ar fi "mandolato" (nuga) si "Pasteli" (seminte de susan caramelizate cu miere).

Vinurile din Zakynthos "sunt renumite pentru aroma lor puternica si pentru gust. 

Transportul public in insula Zakynthos

Autobuze in Zakynthos

Serviciul de transport cu autobuzul din Zakynthos (Zante) este disponibil pentru aproape orice destinatie si o retea de drumuri de buna calitate acopera intreaga insula. Statia centrala de autobuz se afla in spatele malului insulei (Strada Filita, 42) si sunt expuse preturile, orele de plecare si destinatiile.

Bilete sunt disponibile in autobuz. Exista autobuze din orasul Zakynthos la: Argasi - Xerokastelo - Vassilikos - Porto Roma - Tsilivi - Planos-Tragaki - Kipseli - Alikanas - trupe - Katastari - Orthonies - Anafonitria - Volimes - Exo Hora - Kambi - Agios Leon - Agios Nikolaos - Maherado - Galaro - gyri - Keri - Agala - Lithakia - Laganas.

Organizatia de Transport Local ofera excursii organizate pe insula si face opriri in toate satele si principalele statiuni din Zakynthos.

Taxiurile in Zakynthos

Taxiurile sunt disponibile peste tot pe insula si usor de gasit. Exista cate o statie de taxi in cele mai multe statiuni. Tarifele sunt fixe atunci cand vine vorba de destinatii populare.

Exista, de asemenea, un serviciu de taxi cu statii radio la acest numar de telefon: 26950 48400

Barcile in Zakynthos

Calatoria cu barca este intotdeauna un mod placut de a descoperi insula Zakynthos. Barci regulate de tip taxi pleaca zilnic din portul-capitala al insulei, precum si din alte porturi spre diverse locuri din intreaga insula, locuri care nu sunt accesibile prin alte mijloace de transport, cum ar fi frumoasa insula Marathonisi, numeroasele pesteri frumoase din Zakynthos si superba plaja a esuatilor, cu formatiunile sale stancoase impresionante.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Insulele Ioniene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe