Inapoi sus
Orasul Fira, insula Santorini, Grecia
Sfaturi pentru concediul in insula Santorini
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ciclade // Sfaturi pentru concediul in insula Santorini

Sfaturi pentru concediul in insula Santorini

 

Vremea in insula Santorini

Vremea in insula Santorini este la fel ca in celelalte insule din arhipelagul Cicladic: veri calde si insorite cu ierni uscate cu foarte putine ploi.

Vremea este frumoasa si insorita in timpul sezonului, din Aprilie pana in Septembrie. Insula Santorini are doar cateva zile innorate inainte de Septembrie. In anumite zile orizontul este atat de limpede, in functie de umiditatea din atmosfera incat se pot vedea muntii de pe insula Creta, la 70 de mile marine de insula.

Transportul in insula Santorini

Insula are o retea destul de dezvoltata de autobuze care ajung in toate colturile sale. Statia centrala este situata in capitala Fira.

In timpul verii autobuzele pleaca din statia de la Fira din ora in ora spre Akrotiri si la fiecare jumatate de ora spre Oia, Kamari, Perissa sau Monolithos. Exista si autobuze dinspre Fira spre statiunea de la Kamari sau de la Perissa la Athinios, principalul port unde acosteaza feriboturile. Autobuzele pleaca la inervale regulate si traverseaza insula de la punctul sudic cu plaje sau spre orasul Oia in nord. Pentru a verifica orarele vizitati  http://www.ktel-santorini.gr

Din vechiul port, unde vin vasele de croaziera, este o telecabina care va poate duce sus la Fira, capitala. Exista si multe taxiuri. Statia principala este localizata pe drumul principal, langa statia de autobuz. Exista si un serviciu radio de taxi sau puteti sa va rezervati unul on line.

Sunt de asemenea multe companii care inchiriaza masini si biciclete. Cel mai bine este sa aveti la dispozitie propria masina sau bicicleta penrtu a putea descoperi frumoasa insula, iar drumurile sunt foarte bune. Luati in considerare cateva oferte de inchiriere masini. Aveti totusi grija in fiecare vara au loc accidente serioase si autobuzele raman totusi cea mai sigura varianta de transport.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii despre Insulele Ciclade

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe