Inapoi sus
Portul orasului Rhodos, Grecia
Sfaturi pentru concediul in insula Rhodos
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Dodecanese // Sfaturi pentru concediul in insula Rhodos

Sfaturi pentru concediul in insula Rhodos

 

Clima din insula Rhodos

Clima din Rhodos este mediteraneana si blanda, caracterizata prin veri insorite si uscate si ierni usoare. In cursul lunilor iulie si august sufla briza si vanturile de nord, facand temperatura mai suportabila. Fiind o insula, Rhodos are un climat destul de umed, cu ploi abundente in timpul iernii si toamnei.

Evenimente si festivaluri in Rhodos

In orasul medieval Rhodos, au loc diverse evenimente frumoase, precum si in restul capitalei si in unele sate de pe insula. Cele mai asteptate evenimente culturale din Rhodos  sunt cele organizate de catre municipalitate, in timpul verii (din iulie pana in septembrie) cand au loc diverse concerte, expozitii de arta si spectacole de teatru.

In serile de vara, GNTO (Biroul de Turism National al Greciei), organizeaza in Fortul vechi (in orasul medieval din Rhodos) un spectacol de lumini si sunete, cu traducere in limbile franceza, engleza, italiana si greaca. In fiecare luni seara au loc dansuri populare cu intrare libera, la Teatrul Municipal din Rhodos (in capitala insulei), unde copiii si adultii membri ai diferitelor organizatii municipale si ale comunitatilor insulei executa diferite dansuri traditionale grecesti si locale.

Mancarea si bauturile in Rhodos

Insula Rhodos poate satisface orice gurmand, deoarece sunt  produse diferite produse de o calitate excelente, iar bucataria locala este o adevarata incantare pentru simturi.

"Hilopities" (paste fierte cu sos de rosii sau de carne) si "mousaka" (celebra mancare cu cartofi, vinete, branza si bechamel) sunt unele dintre cele multe specialitati din Rhodos. Mancarurile gustoase locale pot fi incercate in toate restaurantele si tavernele traditionale ale orasului Rhodos, precum si in taverne traditionale din satele din Rhodos.

Satul Afandou (sau Afantou) este specializat in preparate din carne fierta in vase de lut, cu cartofi si ceapa proaspata. Merita sa incercati in acest sat delicioasa mancare locale numita "pitaroudia".

Rhodos are si dulciuri care lasa gura apa, precum celebrul "kataifi" (facut cu miere si nuci) si "baklava", precum si traditionala "belekounia", un susan si miere dulce.

Vinurile din Rhodos sunt renumite din cele mai vechi timpuri pentru gustul lor bogat si de calitate, deoarece producatorii de vin si proprietarii de distilerii de pe insula produc in podgoriile insulei vinuri delicioase, beneficiind de fertilitatea solului si soarele constant. Companiile CAIR si EMERY poseda mai mult de 90% din productia de struguri locali si etichetele cele mai renumite de vinuri din Rhodos sunt vinurile seci "Ilios" si "Grand Maitre" si vinul rosu sec "Chevalier de Rhodes".

Transportul public in Rhodos

Mijloacele de transport din Rhodos acopera o buna parte a insulei si ofera posibilitatea de a vizita frumoasa insula intr-un mod ieftin si placut.

Autobuzele locale pleaca in mod regulat din orasul Rhodos spre Rodini si Agios Stefanos Hill.

Informatii autobuze
Statia de autobus din Rhodos KTEL: 22410 27706/24268
Transport municipal R.O.D.A: 22410 24129

Taxiuri in Rhodos

Taxiurile sunt mai ieftine in Grecia decat in ‚Äč‚Äčalte tari europene si poate fi cea mai buna solutie de a vizita unele locuri care la nu se poate ajunge cu autobuzul sau de a calatori dupa miezul noptii, cand autobuzele nu mai sunt disponibile. Pot fi gasite diferite statii de taxiuri:

Orasul Rhodos: 22410 64734/27666
Afandou (sau Afantou): 22410 51777
Kremasti: 22410 94528
Lardos: 22440 23333
Paradissi: 22410 81461

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Infomratii despre Insulele Dodecanese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe