Inapoi sus
Centrul orasului Kos
Sfaturi pentru concediul in insula Kos
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Dodecanese // Sfaturi pentru concediul in insula Kos

Sfaturi pentru concediul in insula Kos

 

Datorita climatului mediteranean moderat, insula Kos are o multime de zile insorite pe parcursul anului. Temperatura apei ramane destul de ridicata pe parcursul mai multor luni iar vizitatorii se pot bucura de ea chiar si in extrasezon.

Din luna iulie pana in luna august, in orasul Kos are loc Festivalul Hippocrateia. Festivalul cuprinde o serie de evenimente culturale, cum ar fi concerte ale unor artisti greci si ale grupurilor locale, spectacole de teatru antice grecesti si contemporane, spectacole de dans traditional si modern si diferite expozitii de arta. Majoritatea evenimentelor au loc in Castelul Medieval, in Piata Eleftherios, la Teatrul Orfeu si la scoala primara Nr. 3 din Kos.

Arta plastica de mana

Insula Kos produce portelanuri fine, ceramica, bijuterii si tesaturi. Satele  Antimahia si Asfendiou sunt specializate in tesaturi lucrate manual.

Mancaruri locale

In Kos se pot gusta diverse feluri de mancare care lasa gura apa, cum ar fi carne de porc gatita cu grau incoltit, "krasotiri" (branza gatita cu vin), "xinomitzithra" (branza locala), "galomitzithra" (branza laptoasa locala), legume umplute, iepure salbatic cu ceapa, flori de dovlecel umplute cu orez, paine din cereale precum si carne locala, peste si moluste, toate gatite in diferite moduri.

Transportul public in insula Kos

Principala statie de autobuz este situata in orasul Kos, pe Strada Kleopatras. Zece autobuze pleaca zi de zi catre satul Tigaki, sase pana la Kefalos prin plajele din Paradise, Agios Stefanos si Kamari, cinci la Mastihari, cinci la Pyli si trei la Zia. De la statia de autobuz situate pe Akti Kountouriotou, in orasul Kos, autobuze regulate deservesc Asclepion, Lampi si Agios Fokas.

Taxiurile in insula Kos

O alta solutie de a calatori in jurul insulei Kos sunt taxiurile. Se gasesc o multime in orasul Kos, precum si in diverse alte sate de pe insula.

Statie de taxi: 22420 / 23333 / 23344 / 22777

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Infomratii despre Insulele Dodecanese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe