Inapoi sus
Sfaturi pentru concediul in insula Ithaca
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ioniene // Sfaturi pentru concediul in insula Ithaca

Sfaturi pentru concediul in insula Ithaca

 

Viata de noapte in Ithaca, in general inseamna o cina deosebita in oras sau o iesire la plimbare. Insula Ithaca este perfecta pentru o vacanta linistita si pasnica. Daca sunteti obisnuit cu nopti albe si distractie pana in zori, atunci Ithaca este o destinatie gresita pentru concediu dumneavoastra.

Clima in insula Ithaca

Clima in Ithaca este similara cu clima din celelalte Insule Ionice: este vorba de o clima blanda mediteraneana, compusa din veri uscate si calde si ierni blande si ploioase, cu temperaturi care rareori scad sub 0 grade. Insulele Ionice au o medie anuala de precipitatii de trei ori mai mare decat cea a insulelor din Marea Egee,  printre care sunt insulele Ciclade. Din acest motiv, Ithaca si toate insulele Ionice sunt deosebit de verzi, cu vegetatie densa, padurile mari care acopera o mare parte din suprafata totala si multe campii fertile. Prin urmare, este un peisaj cu totul diferit decat cel pe care oamenii se asteapta sa vada atunci cand viziteaza o insula greceasca, crezand toate sunt similare cu Ciclade, aride si fara urma de vegetatie. Climatul ofera in Insulele Ionice un peisaj unic si magic constand intr-o combinatie uimitoare de copaci inverziti, vegetatie si ape cristaline de-un verde smarald sau albastru.

Festivaluri si evenimente in insula Ithaca

Ca in fiecare parte a Greciei, exista un mare numar de festivitati religioase locale care au loc in Ithaca, aniversand zilele de sarbatoare ale diferitor sfinti la bisericile cu acelasi nume.

In timpul acestor festivitati, toti locuitorii satului a carei biserici este sarbatorita, se aduna la biserica pentru a participa la serviciul sfant si apoi, sarbatoresc cu muzica locala (cantata de instrumente traditionale), dansuri, mancare si vin intr-o atmosfera de bucurie si fericire, care dureaza de obicei pana in zori.

Cel mai mare festival de pe insula Ithaca este festivalul Sotiros (Mantuitorului), care are loc in toate localitatile insulei, si tine doua zile intregi, pe data de 5 si 6 august, cu mancare, vin, muzica, dansuri si o multime de distractie.

Mancarea si bauturile in insula Ithaca

Frumoasa insula Ithaca produce ulei excelent de masline, oua, carne de capra, diferite feluri de branzeturi, iaurt din lapte de vaca si lapte de capra, o bogata varietate de peste proaspat si vin foarte bun, printre care in special este celebru vinul facut in satul Perahori. Specialitatile locale pot fi degustate la multe dintre tavernele insulei, produsele sunt proaspete si sunt produse la nivel local, cu grija, oferind cea mai buna aroma si calitatea superioara. Toata lumea ar trebui sa incerce "savoro", care este un fel de mancare din peste gatit numai pe insula Ithaca si produsele dulci tipic locale numite "rovanni".

Transportul public in insula Ithaca

Ithaca are un singur autobuz care pleaca de trei ori pe zi de la Vathy (sau orasul Ithaki) si deserveste satele Lefki, Stavros, Platrithias, Frikes si Kioni.

Autobuz local este ieftin si plimbarea merita deoarece acesta traverseaza unele peisaje minunate, oferind vederi impresionante ale stramtorilor din Ithaca si zona de coasta de est a insulei.

Taxiurile sunt deasemenea disponibile in Vathy si merg spre satele principal pentru o anumita suma. Autovehicule si motociclete pot fi inchiriate in capitala si reprezinta cea mai buna solutie pentru a vizita insula complet si de a descoperi partea retrasa, plajele ca un paradis pustiu.

Barcile-taxi pleaca din portul Vathy si merg spre unele dintre plaje izolate din Ithaca.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Insulele Ioniene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe