Inapoi sus
Sfaturi pentru concediul in insula Halki
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Dodecanese // Sfaturi pentru concediul in insula Halki

Sfaturi pentru concediul in insula Halki

 

Vremea pe insula Halki este tipica insulelor grecesti, cu vanturi puternice toamna,iarna si primavara insorita. Ninge rar pe Halki si pot aparea cateva reverse la inceputul toamnei. Cel mai bun moment pentru a vizita Halki este cu siguranta in timpul verii. Soarele straluceste pentru aproximativ 15 ore pe zi si este foarte cald. Temperaturile in miezul zilei pot ajunge la 35-37º C, dar dupa-amiaza briza face vremea mai confortabila.

Evenimentele si festivalurile din insula Halki

Exista mai multe festivaluri religioase in Halki pe care localnicii le sarbatoresc cu mult entuziasm si devotament.

Cele mai importante festivaluri religioase au loc cu ocazia sarbatoririi lui Agios Ioannis Alarga in 29 august, de Sfanta Cruce in 14 septembrie si a Arhanghelului Mihail in 8 noiembrie.

Un alt festival notabil este sarbatoarea Sfantului Gheorghe pe 23 aprilie, care are loc pe insulita Alimia. Acolo a fost construita o mica capela dedicata Sfantului Gheorghe si in fiecare an, localnicii merg acolo cu barca pentru a lua parte la Sfanta Liturghie.

La inceputul lunii septembrie, au loc multe evenimente culturale, deasemenea, are loc intalnirea internationala a tinerilor din intreaga lume. Aceste evenimente includ concerte ale artistilor locali si straini, spectacole de teatru si dans.

Mancarea si bauturile in insula Halki

Halki este o mica insula si locuitorilor sai se ocupa preponderent cu agricultura, cresterea vitelor si pescuitul. Prin urmare, nu veti fi surprins de faptul ca produsul cel mai proaspat pe Halki este pestele. Halki este, deasemenea, recunoscuta  pentru mierea ei, care este de o calitate excelenta, si pentru paste. Localnicii au, deasemenea, multe retete delicioase, precum fakorizo ​​si miel ofto. Le veti gasi in cele mai multe taverne de pe insula.

Transportul in comun in insula Halki

Mijloace de transport pe Halki sunt foarte limitate pentru ca insula este mica si nu are transport public. Nu exista nici autobuze sau posibilitatea de inchiriere auto. Exista un singur taxi in port care duce catre destinatii specifice (plaja Ftenagia, plaja Potamos, Chorio si Manastirea Agios Ioannis).

Drumul central din Halki este asfaltat dar pe unele portiuni bate vantul asa ca trebuie acordata mai multa atentie. Sunteti sfatuiti sa folositi  motocicleta, mai degraba decat  masina pentru deplasarile in Halki. Mersul pe jos ramane cea mai frecventa modalitate de a deplasare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Infomratii despre Insulele Dodecanese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe