Inapoi sus
Galera veche gresceasca in portul din Chania, insula Creta
Sfaturi pentru concediul in insula Creta
esti aici : Sejururi Grecia // Insula Creta // Sfaturi pentru concediul in insula Creta

Sfaturi pentru concediul in insula Creta

 

Clima din insula Creta

Clima insulei Creta este cea mai blanda din Grecia si poate din intreaga Europa, fiind deasemenea extrem de sanatoasa.

Este un climat temperat mediteranean, cu veri calde si uscate, moderate de vanturile de nord, ierni blande in zonele de campie si destul de ploioase incat sa permita dezvoltarea vegetatiei. In muntii din Creta, iernile sunt destul de aspre si ninge in perioada cuprinsa intre Ianuarie si sfarsitul lunii Februarie. Toamna este cel mai bland sezon, deoarece de multe ori temperaturile sunt mai ridicate decat primavara si mai mici decat in ‚Äč‚Äčtimpul verii ci soarele nu este atat de puternic. Deoarece insula Greciei este foarte muntoasa, schimbarile de vreme sunt bruste, muntii creand o bariera climatica si moificand conditiile meteorologice dintre nordul si sudul Cretei.

Festivalurile si evenimentele din insula Creta

In timpul verii, de la sfarsitul lunii Iulie si pana in prima decada a lunii august, Municipalitatea Rethymno organizeaza un festival renascentist (din 1987), cu spectacole de strada, piese de teatru, spectacole de muzica, expozitii de pictura, discursuri, dansuri spectacoloase, pantomima si proiectii de film, care au loc pe strazile din orasul vechi si in Teatrul Fortezza. Intregul oras este decorat cu steaguri si este patruns de atmosfera renascentista.

Cel mai mare Carnaval din Creta este organizat tot in orasul Rethymno si este unul dintre cele mai impresionante din Grecia, la fel ca si cel din Patras (in Pelopones). Pe strada Shrove, se organizeaza Joia, cea mai mare petrecere in aer liber din Creta, cu tot felul de tipuri de muzica, vin, aperitive si multa distractie. O alta petrecere este organizata Duminica, inainte de marea parada, in cursul careia grupul de participanti este costumat si joaca diferite scenete. Petrecerea include servirea de produse alimentare, vinuri si dans pana in zori.

Pe strada Shrove are loc Vineri o "repetitie" pentru ziua cea mare, in timpul careia toti participantii isi prezinta mastile si caravanele. Lunea pe strada Shore, intregul oras este o explozie de culoare si muzica; toata lumea este deghizata si canta, danseaza si se distreaza pana in zori. In aceeasi zi, in satele de munte pitoresti ale zonei Rethymno, reinvie vechile traditii si obiceiuri ale carnavalului, magice si unice, cu jocuri, spectacole, evenimente si satire.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii despre Insula Creta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe