Inapoi sus
Fortareata din orasul Corfu, insula Corfu
Sfaturi pentru concediul in insula Corfu
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ioniene // Sfaturi pentru concediul in insula Corfu

Sfaturi pentru concediul in insula Corfu

 

Fiind insula cea mai nordica a Greciei, Corfu are un climat unic, un pic diferit de restul Greciei, clima se caracterizeaza printr-o iarna blanda si un nivel ridicat de precipitatii, mai ales in timpul iernii. Vremea de vara : este mai rece decat in ​​alte parti ale Greciei, cu temperaturi care nu depasesc niciodata 39 grade Celsius. Nivel important de umiditate este o caracteristica a climatului insulei si o particularitate a insulei Corfu si a celorlalte Insulele Ionice.

Carnavalul din Corfu

Carnavalul din Corfu se asemana mult cu Carnavalul de la Venetia, deoarece isi are radacinile in legea venetiana a insulei din secolul al 17-lea. Orasul Vechi devine intesat de costume vechi, si are loc o parada mare in Liston.

Festivalul din Corfu

Festivalul din Corfu este unul dintre cele mai importante festivaluri de pe insula, aceasta are loc in orasul Corfu in cursul lunii septembrie, constand in diferite evenimente culturale, precum concerte si coruri, orchestra filarmonica, spectacole de teatru si alte evenimente artistice. 

Mancarea si bauturile in Corfu

Datorita climei sale blande precipitatiilor frecvente, Corfu are un teren fertil, care produce o varietate de produse agricole Insula este renumita pentru maslinii sau (si pentru uleiul de masline), vin, cereale si mierea sa. Daca nimeriti locurile potrivite (cele neintesate de turisti), veti avea sansa de a gusta cateva dintre specialitatile insulei Corfu, care lasa gura apa, fiind influentate de-a lungul secolelor de sicilieni, venetienii si francezii care au ocupat  insula:

  • Pastitsado: o specialitate locala, care deriva din Spezzatino venetian si unul dintre feluri de mancare preferate ale insulei; este facut din carne de vita si sos de rosii si servit cu paste.
  • Sofrito: acest fel de mancare consta in carne de vita fiarta intr-un sos alb si are origini Franco-venetiene.
  • Savoro: acest fel de mancare este un favorit in timpul celebrarii din martie 25 sau in timpul Duminicii Floriilor si curpinde peste prajit servit cu un sos de rozmarin suculent.
  • Mezeluri: o gama larga de carne sarata si afumata este servita in Corfu, precum Noumbolo, sunca, salam uscat si carnati condimentati.
  • Kumquat: acesta este un lichior dulce facut dintr-un fruct asemanator cu lamaia. Kumquat a devenit astazi marca a insulei.
  • Mandolato: este o nuga alb cu negru, care este o alta marca comerciala a insulei Corfu.
  • Berea de ghimbir: berea de ghimbir este bautura racoritoare traditionala a insulei Corfu. Acesta a fost adusa de englezi in 1860 si productia sa merge mai departe pana in prezent.

Insula Corfu este celebra mai ales pentru vinurile sale, care au devenit o traditie a insulei. Nu exista o industrie propriu -zisa producatoare de vinuri, toate vinurile sunt facute in viile private de catre familii sau asociatii mici.

Transpotul public in insula Corfu

Corfu are o retea buna si de calitate a drumurilor, exista autobuze si rute care acopera intreaga insula.

Doua statii centrale de autobuz sunt disponibile in orasul Corfu, autobuzele orasului municipale (cele albastre) pleaca de la piata de San Rocco si acopera partile importante ale capitalei, precum si numeroasele suburbii.

Restul insulei este acoperit de autobuze KTEL (autobuze verzi), care pleaca in mod regulat de la gara centrala situata pe I. Theotoki Road.

Taxiurile in insula Corfu

Trei statii de taxiuri sunt disponibile in insula Corfu: una este situata in vechiul port, alta in partea Pietei San Rocco si ultima este pe G. Road Theotoki.

Tarifele sunt stabilite pentru destinatii populare sau calculate cu un contor pentru celelalte.

Este disponibil serviciul de taxi cu statie radio sau se pot face rezervari on-line de taxi.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Insulele Ioniene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe