Inapoi sus
Plajele din insula Ithaca
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ioniene // Plajele din insula Ithaca

Plajele din insula Ithaca

 

Fabuloasele plaje ale insulei Ithaca sunt cunoscute pentru nisipul lor fin si apa turcoaz. Plajele sunt inconjurate de peisaje uimitoare cu vegetatie luxurianta. Exista plaje izolate, precum si plaje care au toate facilitatile turistice, cum ar fi: cafenele, taverne si baruri.

Plaja Frikes Ithaca

Plaja Frikes este o plaja atractiva, situata pe o fasie chiar inainte de asezarea Frikes pe insula Ithaca. Satul Frikes este situat pe coasta de est a insulei Ithaca, la o distanta de 20 de kilometri de Vathy, capitala port a insulei Ithaca. In timpul sezonului de varf, vara, plaja Frikes cu apele sale cristaline atrage o multime de turisti. Apa plajei Frikes are o tenta albastruie ce se adauga la frumusetea si maretia ei.

Marea este deliciul inotatorilor, datorita Muntelui Marmakas, care cu prezenta sa falnica pe partea stanga a plajei este responsabil pentru umbra linistitoare, apreciata de  iubitorii de inot, precum si pentru ca blocheaza in acelasi timp vanturile de vest ce sufla peste plaja.

Plaja DEXA Ithaca

Plaja DEXA este separata de capitala port Vathy prin aproximativ 1 kilometru. Este situata pe partea dreapta a portului pe drumul spre partea de nord a insulei Ithaca. Plaja DEXA este una dintre plajele care beneficiaza de Blue Flag, o recunoastere din partea Organizatiei elene Nationale a Turismului, multumita curateniei sale impecabile si indeplinirii altor parametri necesari. Plaja DEXA are maslini care ofera o umbra in plus celor care fac plaja.

Plaja Agios Ioannis Ithaca

Frumoasa plaja de nisip din Agios Ioannis este situata pe coasta de vest a insulei Ithaca. Aceasta plaja uimitor de mica este una dintre cele mai frumoase plaje din Ithaca, avand un exceptional nisip auriu si fin si ape transparente, sclipitoare, de un verde smarald.

Plaja Aetos Ithaca

Aetos (sau Aetos Bros, adica in fata Aetos) este un golf aproape de Vathi. Inconjurat de verdeata luxurianta si de pini, acest golf are apa de cristal si ofera un adapost sigur pentru barcile de pescuit si pentru iahturi. Drumul care duce catre partea de nord a orasului Vathi trece prin plaja Aetos, care este ingusta si are pietris. Plaja nu este organizata si nu are facilitati turistice.

Plaja Filiatro Ithaca

Aceasta plaja populara este cea mai apropiata de capitala Vathy, ideala pentru cei ce se cazeaza in si in jurul frumosului oras. Apele ei sunt limpezi ca si cristalul si este inconjurata de copaci. In  partea din spate a plajei Filiatro este organizat un loc de camping.

Plaja Gidaki Ithaca

Plaja Gidaki este accesibila dinspre capitala-port Vathy, prin intermediul unui serviciu de barca. Nu exista nici un drum spre Gidaki dinspre Vathy.  Exista o pista de drumetii  aventuroase dar majoritatea turistilor prefera drumul cu barca de la Vathy. Pe plaja sunt case si un restaurant mici. Gidaki este o plaja minunata, izolata, cu ape limpezi si transparente. Este un paradis pentru cei care doresc sa inoate in apele sale linistite si limpezi ca si cristalul peste care se suprapune un fundal splendid.

Plaja Minimata Ithaca

Plaja Minimata (sau Mnimata) este situata la o distanta de numai 2 kilometri de Vathy, capitala port a insulei Ithaca. Aceasta este accesibila din portul printr-un traseu aflat pe partea stanga a drumului de coasta. Plaja este situata la sfarsitul drumului. Plaja Mnimata este, de asemenea, accesibila pe drum asfaltat. Aceasta plaja este recomandata pentru inot, datorita coborarii treptate a litoralului.

Mnimata este o plaja atractiva. Este cunoscuta pentru apele sale cristaline, avand o tenta albastruie. Verdele din jur este o bucurie pentru ochi. Ca urmare, plaja Mnimata atrage multi turisti in timpul sezonului de varf. Aceasta este situata strategic langa golful  Skinos si de aceea are un farmec magnetic, atragand o multime de turisti in timpul verii, in fiecare an.

Plaja Pisaetos Ithaca

Pisaetos este de fapt o mica plaja retrasa de pe partea de sud-vest a insulei Ithaca. Inconjurata de verdeata luxurianta, plaja Pisaetos are pietricele pe tarm si nici un fel de facilitati turistice. Regiunea ofera un mic port protejat de vanturile puternice. Exista cateva barci care vin de la Sami Kefalonia in Pisaetos si transfera turistii pe insula Ithaca.

Plaja Polis Ithaca

La golful Polis se poate ajunge din satul Stavros, pe un drum de 2 km, coborand dinspre sud-vestul asezarii. Plaja din golf este frumoasa, cu pietris, cu apele turcoaz, sclipitoare sub soarele mediteranean. Pe partea de nord a golfului este o pestera, Pestera Loizos, unde sapaturile efectuate au dovedit ca a fost folosita ca si templu al diferitilor zei din cele mai vechi timpuri.

Plaja Rachi Ithaca

Plaja este la o mica distanta de mers pe jos de la Kioni, un sat frumos pe latura de nord a insulei Ithaca. Rachi este o plaja retrasa si nu are facilitati turistice. Este inconjurata de verdeata luxurianta, fiind locul ideal de gasire a intimitatii si izolarii totale.

Plaja Skinos Ithaca

Plaja Skinos este o plaja lunga, ingusta si incredibil de calma. Aceasta este situata in apropiere de capitala Port Vathy pe peninsula de est. Plaja in sine este presarata cu pietricele mici si mari. La plaja Skinos se poate ajunge doar cu masina. Drumul care duce la plaja este incomplet asfaltat pe ultima portiune, astfel ca trebuie acordata o atentie deosebita sofatului.

Apa plajei Skinos este cristalina si are o nuanta de verde smarald. Apa si linia tarmului stancos sunt superbe pentru activitati de snorkeling. Peisajul este spectaculos cu chiparosi in apropierea plajei. Este recomandabil sa se faca  autoaprovizionarea de baza cu alimente si bauturi atunci cand este vizitata aceasta plaja.

Plaja Sarakiniko Ithaca

Plaja Sarakiniko este situata la aproximativ 3 kilometri de Vathy, aproape de plaja Filiatro. Acesta are un cadru natural genial. Este foarte linistita si calma, marea este orbitoare si plaja cu pietris. Apa de mare are o tenta albastruie adaugandu-se la magnetismul plajei si imprejurimilor sale. Plaja Sarakiniko are zone de umbra din cauza numerosilor chiparosi si maslini care puncteaza peisajul. Baile de soare pe suprafata de pietris a plajei sunt obisnuite pe aceasta plaja.

Nu exista practic niciun fel de facilitati turistice pe plaja Sarakiniko, fiind total diferita de plaja Filiatro, aflata la doar cateva minute cu masina, unde facilitatile turistice abunda. Drept urmare, locuitorii si vizitatorii au ignorat de multe ori plaja Sarakiniko, deoarece este la numai 1 km de plaja Filiatro, mult mai comerciala, plina de facilitati pentru turisti. Plaja Sarakiniko este foarte potrivita pentru snorkelling din cauza apei clare si transparente. Pentru calator neconventional, care cauta linistea naturii, plaja Sarakiniko este o destinatie ideala.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Insulele Ioniene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe