Inapoi sus
Plajele din insula Halki
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Dodecanese // Plajele din insula Halki

Plajele din insula Halki

 

Halki este o insula minunata, renumita pentru plajele sale de cristal. Exista cateva plaje organizate turistic pe insula, precum Potamos si Kania, in timp ce exista, de asemenea, cateva plaje mai departate distanta, precum Yali. Trasatura comuna a acestora este ca toate plajele de pe Halki trebuiesc parcurse pe jos sau cu motocicleta.

Plaja Potamos Halki

Potamos (sau Podamos) este plaja cea mai populara pe Halki, deoarece este cea mai usor accesibila din Nimborio, principalul sat al insulei. Acesta este la doar 15 minute de mers pe jos din Nimborio si drumul central duce catre plaja Potamos. Potamos este organizata turistic cu sezlonguri si umbrele, in timp ce apa este curata si cristalina. Aceasta nu este, in mod obisnuit, afectata de vanturi puternice, asa ca este un loc ideal pentru copii si familii.

Ftenagia Plaja Halki

Ftenagia este a doua plaja ca popularitate din Halki, dupa plaja Pondamos. Aceasta este o coasta cu pietris, accesibila dupa un traseu de drumetie din satul Nimporio. Traseul este semnalizat si dureaza aproximativ 15 minute sa ajungi la Ftenagia. Apa este extrem cristalina si veti gasi, deasemenea, o taverna si cateva  sezlonguri si umbrele.

Plaja Kania, Halki

Kania este o plaja cu pietris mic, accesibila numai pe jos. Pentru a ajunge acolo, trebuie sa mergeti pe jos aproximativ 30 minute dinspre Nimporio. Kania este situata in partea de est a insulei si este organizata turistic partial, deci este perfecta pentru a savura cateva ore linistite.

Plaja Trachea, Halki

Pe latura de sud a insulei Halki, veti gasi impresionanta plaja Trachea, care este de fapt o peninsula cu plaja pe fiecare parte, proprice pentru inot. Peisajul salbatic din aceasta peninsula uimeste vizitatorii si ofera o sansa perfecta de liniste si posibilitatea de a te bucura de peisaj. Deoarece pe Trachea s-au format multe golfulete, este destul de bine protejata de vanturi. Drumul se opreste in satul Chorio, un sat abandonat, care obisnuia sa fie vechea capitala a insulei. De acolo, mai trebuie mers pe jos circa 20 de minute, pentru a ajunge la Trachea.

Plaja Yiali Halki

Yiali este o plaja mica, cu pietricele mici si albe pe mal. Se gaseste pe latura de sud a insulei, la aproximativ 30 de minute de mers dinspre Chorio, vechea capitala abandonata a insulei. Calea este pavata. Plaja Yiali este inconjurata de stanci mari care ofera umbra. Acesta nu este organizata turistic, astfel incat va puteti bucura de relaxare totala acolo. Totusi, fiti atenti pentru ca vanturile sufla frecvent peste Yiali si curentii sunt puternici.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Infomratii despre Insulele Dodecanese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe