Inapoi sus
Acropolis, Atena
Plajele din Atena
esti aici : Sejururi Grecia // Atena // Plajele de langa Atena

Plajele din Atena

 

Desi Atena este in mare parte faimoasa pentru vizitarea obiectivelor turistice si nu pentru plaje, cu toate acestea, are multe plaje frumoase pe partea sudica si partea de nord-est a peninsulei Attica. Toate imprejurimile din Glyfada la Capul Sounion au plaje frumoase organizate turistic, precum si golfuri retrase.

Plaja Schinias

Locul de amplasare: 45 km nord-est de Atena
Schinias este una dintre cele mai frumoase plaje si cele mai bine organizate. Plaja este cu nisip, apa curata si este inconjurata de multe centre de sporturi nautice.

Plaja Legrena

Locul de amplasare: 64 km sud-est de Atena
Aceasta este o frumoasa plaja retrasa, situata chiar inainte de Capul Sounion, la cel mai sudic punct al Atticii. Are apa de cristal si un mediu izolat.

Porto Rafti

Locul de amplasare: 35 km sud-est de Atena
Descriere: Acesta este un golf superb, care devine foarte popular in timpul verii.

Lagonisi

Locul de amplasare: 40 km sud-est de Atena
Golfurile pitoresti si apa curata, sunt caracteristicile plajei Lagonisi, pe drumul spre Sounio, unde multi atenienii au case de vara.

Capul Sounion

Locul de amplasare: 65 km sud-est de Atena
Capul Sounion este locul cel mai sudic al Peninsulei Attica. Desi zona este in cea mai mare parte renumita pentru templul antic al lui Poseidon, ea are, deasemenea, cateva golfuri frumoase, cu nisip si potrivite pentru inot.

Kavouri

Locul de amplasare: 20 km sud de Atena
Relaxanta plaja Kavouri este intr-un fel retrasa de coasta aglomerata, dar se aglomereaza si ea vara din cauza coastei sale de nisip si apa putin adanca.

Kokkino Limanaki

Kokkino Limanaki este o plaja ingusta apropiata de Rafina, al doilea port ca popularitate din Atena. Aceasta plaja frumoasa este inconjurata de stanci abrupte si are apa de cristal.

Loutsa

Locul de amplasare: 30 km est de Atena
Loutsa, sau altfel Artemis, este o plaja lunga de nisip de pe partea de est a regiunii Attica. Este cunoscut ca o statiune de plaja si devine foarte populara in timpul verii.

Varkiza

Locul de amplasare: 27 km sud de Atena
Varkiza este un oras minunat la malul marii, in partea de sud a Atenei, pe drumul spre Sounion. Plaja este cu nisip, bine organizata si foarte populara in timpul verii.

Alimos

Locul de amplasare: 11 km sud de Atena
Datorita apropierii sale de centrul orasului Atena, aceasta este una dintre cele mai populare plaje din apropierea orasului. Multe cafenele si centre sportive inconjoara aceasta plaja.

Plaja Glyfada

Locul de amplasare: 16 km sud de Atena
Plaja din Glyfada este de nisip si devine foarte aglomerata in timpul verii, datorita apropierii sale de centrul orasului. Multe cafenele si cluburi pe linia de coasta.

Anávissos

Locul de amplasare: 52 km sud-est de Atena
Anávissos este o statiune de relaxare la sud de Atena, in apropiere de Capul Sounion. Atenienii au multe case de vara in zona si regiunea este bine dezvoltata in domeniul turismului.

Kalivia

Locul de amplasare: 44 km sud de Atena
Kalivia este o regiune relaxanta pe litoralul la sud de Atena. Multi atenieni au case de vara acolo.

Lomvarda

Locul de amplasare: 30 km sud de Atena
Aceasta plaja mica, cu nisip este situata in apropiere de Vouliagmeni, pe calea spre Sounion. Are atat parti bine organizate turistic cat si parti mai retrase.

Votsalakia

Locul de amplasare: 10 km sud de Atena, in Pireu
Votsalakia este o plaja frumoasa in orasul Pireu. De obicei, devine foarte aglomerata in timpul verii si este aproape de cafenele, taverne si facilitati sportive. Plaja nu este cu nisip ci cu pietricele, dar este foarte curata si bine intretinuta.

Voula

Locul de amplasare: 18 km sud de Atena
Aceasta este o plaja lunga de nisip si la sud de Atena, pe drumul spre Capul Sounion. Multe cafenele, taverne si centre de sport se afla in apropierea plajei.

Vouliagmeni

Locul de amplasare: 23 km sud de Atena
Plaja din Vouliagmeni este situata la sud de Atena, pe drumul spre Sounion. Este bine organizata si devine foarte populara in timpul verii.

Marathon

Locul de amplasare: 40 km nord-est de Atena
Situata pe partea de nord est de Atena, aceasta este o plaja lunga cu nisip, alaturi de alte plaje celebre, cum ar fi Schinias si Nea Makri.

Lacul Vouliagmeni

Locul de amplasare: 23 km sud de Atena
Lacul Vouliagmeni este un loc pitoresc pentru inot si relaxare. Se crede ca apa are efecte terapeutice.

Vravrona

Locul de amplasare: 38 km est de Atena
Vravrona este o statiune de plaja frumoasa care are importanta arheologica. Acolo exista un templu antic al zeitei Artemis.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe