Inapoi sus
Panorama a insulei Kos, Grecia
Despre insula Kos
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Dodecanese // Insula Kos

Despre insula Kos

 

Insula Kos este situata intre insulele Kalymnos - Nisyros si in apropiere de coasta Asiei Mici. Este o zona perfecta pentru vacante. Este insula verde cea mai fertila din tot grupul si a doua insula ca popularitate turistica, dupa cosmopolitul Rhodes. La prima vedere, Kos poate fi un pic dezamagitoare, din cauza numeroaselor sale baruri si complexele hoteluri de pe litoral, care garnisesc coasta. Cu toate acestea, dupa un timp, vizitatorii vor gasi ca este o insula foarte frumoasa si atractiva, pe alocuri linistita, cu sate de munte atragatoare, cu o infrastructura turistica excelenta, peisaj verde, ape subterane din abundenta si plajele superbe de diferite dimensiuni si culori.

Satele din Kos se disting prin stilul lor diferit: exista sate dezvoltate turistic de-a lungul coastei si locatii cu caracter traditionale retrase in interioru insulei. Orasul Kos este capitala insulei si arhitectura sa a fost influentata de catre toate civilizatiile care au cucerit Kos.

Orasul Kos

Orasul Kos a fost fondat in 366 i.Hr., pe acelasi loc ca si orasul de azi, in partea de nord-est a insulei. Este un amestec de stil arhitectural vechi, medieval si modern, si este plin de verdeata. Strazile largi cu siruri de copaci creeaza o atmosfera relaxanta. Castelul de instituire al Cavalerilor Sfantului Ioan sta in picioare pe partea de est a portului si este conectat la restul orasului printr-un pod de trecere prin Piata Palmierului. Municipalitatea din Kos pastreaza centrul istoric transformandu-l intr-un zona exclusiv pietonala. Diverse cafenele, taverne, restaurante si magazine pot fi gasite in orasul Kos, precum si o serie de discoteci si cluburi de noapte, care transforma noaptea in zi.

Zia Kos

Micul sat fermecator se afla la 17 km sud-est de Kos pe muntele Dikeos, ascuns printre platani si ape curgatoare. Este situat aproape de satul Asfendiou, la doar 2 km in sud. Zia este considerat a fi un pol de atractie pentru multi vizitatori, turisti si localnici. Satul ofera o vedere magnifica de pe munte. Inainte de a ajunge la mica asezare, veti avea sansa de a admira trei biserici care au fost construite pe panta Muntelui Dikeos. Exista o multime de magazine si taverne traditionale, cu o varietate interesanta de mancaruri locale si retete grecesti. Merita sa faceti o plimbare in jurul satului sau pe munte, catre cel mai inalt punct al insulei Kos. Zia este popular pentru apusurile de soare uimitoare.

Antimachia Kos

Satul Antimachia se afla pe un platou, in mijlocul insulei Kos, aproape de aeroport. Cartierele pitoresti, casele traditionale si morile de vant sunt doar cateva puncte de interes ale satului. Merita deasemenea vizitat Castelul Venetian din Antimachia care domina satul si ofera o vedere magnifica asupra insulei Kos. Micul sat Mastichari apartine municipiului Antimachia. Este construit aproape de mare, oferind plaje idilice. Din portul sau mic pleaca zilnic barci spre Kalymnos si tavernele sale ofera peste proaspat si excelente specialitati locale.

Asomatos Kos

Asomatos este un mic sat de langa Asfendiou, in centrul insulei, care treptat a devenit un cartier al Asfendiou. Total lipsit de turism, isi pastreaza in continuare caracterul sau traditional. Asomatos nu are facilitati turistice. Casele sale mici si de piatra si strazile pavate emit un farmec vechi si turistii simt aici atmosfera traditionala sprecifica insulei Kos.

Kardamena Kos

Satul Kardamena este situat la aproximativ 30 de kilometri de capitala Kos si la 5 km de aeroport. Este o statiune turistica dezvoltata, care se intinde de-a lungul plajei si care ofera pe langa o infrastructura moderna, o multime de locuri de cazare si facilitati turistice. Viata de noapte in Kardamena intensa, multumita abundentei de baruri si cluburi. In portul mic, se orgnizeaza excursii zilnice catre Nissyros si orasul Kos. In vecinatatea acestui sat merita vizitat Templul lui Apollo, Teatrul Antic si Bazilica crestina.

Kefalos Kos

Satul Kefalos este situat la 43 km distanta de orasul Kos si este construit pe doua niveluri. In ciuda popularitatii sale, datorate plajei si apei sale cristaline, satul si-a pastrat autenticitatea, cu casele sale albe si aleile sale inguste. Merita vizitata: vechea moara de vant cu vedere la sat, ruinele de la Basilica de Agios Stefanos si insulita pitoreasca cu acelasi nume situata la est de micul port.

Lagoudi Kos

Micul sat frumos este situat la 15 km sud de Orasul Kos si la 1 km vest de Asfendiou. Este un sat de munte, care si-a pastrat de-a lungul secolelor caracterul rural, inconjurat de verdeata luxurianta si bogata. In Lagoudi, exista o frumoasa biserica Agios Ioannis Theologos, sapata in roca, si la o mica distanta de sat se afla biserica mica a profetului Ilie, ridicata in varful unui deal. Exista cateva camere disponibile pentru cazare si taverne traditionale. Daca vizitati Lagoudi perioada potrivita, veti avea posibilitatea de a va bucura de festivalurile locale.

Mastichari Kos

Aceasta localitatea de coasta este situata la 22 km vest de Kos si la 3 km nord de Antimahia. Acesta este al doilea port ca marime de pe insula Kos iar feriboturile leaga satul de insula Kalymnos in timpul verii. In ultimii ani, plaja din Mastihari s-a dezvoltat rapid intr-o statiune turistica, oferind mai multe optiuni de cazare, taverne delicioase si centre de sporturi nautice.

Deasemenea, vizitatorii pot inota in golfuri cu nisip in jurul satului Mastihari, in timp ce la o distanta mica de sat se afla un parc de apa distractiv. Eoliene din Mastihari creeaza mediul ideal pentru practicantii de surf si alte sporturi de apa. La cativa km in interiorul insulei, e  aeroportul din Kos si Castelul de Antimachia.

Pyli Kos

Pyli este situat in sud-vest de orasul Kos, la cativa kilometri vest de Asfendiou. In cadrul municipalitatii sale sunt incluse satele Amaniou, Agios Georgios si Agios Nikolaos. In Pyli pot fi vizitate ruinele mormantului unui erou din antica perioada Harmylos, precum si castelul bizantin din sat, care gazduieste in interiorul zidurilor sale o biserica dedicata Fecioarei Maria.

Asfendiou Kos

Satul Asfendiou este unul dintre satele cele mai atractive din Kos, situat pe panta Dikaion si cu vedere la mare. Este inconjurat de verdeata luxurianta si ape abundente de izvor, in timp ce casele sale traditionale si aleile inguste creaza un peisaj minunat. In sat sunt disponibile camere de inchiriat, taverne excelente si cafenele traditionale.

Satele din apropiere de Asfendiou: Lagoudi, Evangelistria, Asomatos, Agios Georgios Agios Dimitrios sunt la fel de atractive si de pitoresti.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Infomratii despre Insulele Dodecanese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe