Inapoi sus
Despre insula Halki
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Dodecanese // Insula Halki

Despre insula Halki

 

Halki, o mica insula din Dodecanese, foarte apropiata de Rodos, este o destinatie minunata daca doriti sa va bucurati de pace si de intimitate.

Primul lucru pe care il veti observa atunci cand feribotul va intra in portul de Nimporio, capitala Halki, este ceasul turn de piatra plasat chiar in fata Primariei si turnul clopotnita inalt al bisericii Saint Nicolas. Insula se distinge prin arhitectura traditionala, traseele pentru drumetii montane si plajele sale de cristal, in timp ce localnicii va vor ura calduros bun venit. In centrul insulei, este un sat minunat nelocuit, Chorio, care obisnuia sa fie vechea capitala a insulei. Cu un castel medieval puternic deasupra lui si case construite pe panta unui deal stancos, fostii sai locuitorii  erau protejati de pirati.

Cu toate acestea, atunci cand s-au cnfruntat cu pirateria, in mijlocul secolului 19, locuitorii au abandonat treptat Chorio si s-au mutat mai aproape de mare, stabilind o noua localitate, Nimporio. Halki are plaje frumoase si calme, care sunt foarte bune in cazul in care cautati relaxare. Unele plaje sunt organizate turistic, in special in apropiere de plajele Nimporio, in timp ce altele sunt complet izolate si se poate ajunge numai pe jos. Halki este cunoscuta ca o insula a pacii si prieteniei si ca urmare gazduieste in luna Septembrie o reuniune anuala a tinerilor din toata lumea. In acea perioada se organizeaza diverse activitati culturale.

Nimporio Village Halki

Nimborio este principala asezare a aceastei insule si principalul port. Desi exista multe cladiri mari in zona golfului, cele mai multe dintre ele nu sunt locuite de oameni. Satul Nimborio este unul pitoresc, cu cladiri frumoase venetiene si case albe cu tigla rosie si vedere la golf.

La farmecul orasului se adauga barci mici de pe apa de mare de culoare turcoaz si dealurile sterpe din fundal. Cele mai multe dintre case au fost renovate recent. In prezent, exista doar 300 de rezidenti in Nimborio. Principalele ocupatii ale locuitorilor sunt pescuitul  si cresterea de bovine. In anii recenti a crescut semnificativ industria turismului. Lucrul prin care se individualizeaza este ca aici nu exista vehicole pe patru roti.

Locul este ideal pentru o vacanta linistita si pasnica. Cresterea turismului a condus la o crestere a numarului de baruri taverne si cafenele. Principalele atractii din aceasta regiune sunt cele trei mori de vant, care sunt situate pe dealuri, clopotnita dedicata Sfantului Nicolae, patronul spiritual al orasului Halki, care este si resedinta primarului. Piata chiar in centrul localitatii, in fata golfului in Nimborio si aici este locul unde locuitorii acestei insule socializeaza. In restaurantele de aici vizitatorii se pot bucura de fructe de mare proaspete si de bauturi bune. Este disponibil la discretie tonul si calmari. Este indicat sa gustati din specialitatile grecesti locale.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Infomratii despre Insulele Dodecanese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe