Inapoi sus
Schimbarea garzilor in fata Parlamentului din Atena
Informatii utile pentru concediul in Atena
esti aici : Sejururi Grecia // Atena // Informatii utile pentru concediul in Atena

Informatii utile pentru concediul in Atena

 

Capitala greaca, impreuna cu imprejurimile sale si orasul vecin Pireu, formeaza un complex integrat rezidential si numara aproximativ 3,5 milioane de locuitori. Intreaga prefectura a asistat la dezvoltarea infrastructurii de transport pentru locuitorii si vizitatorii intr-un mod rapid si fiabil.

Autobuze si troleibuze in Atena

Utilizarea autobuzului sau troleibuzului nu este o necesitate reala in centrul Atenei. Toate punctele forte si atractiile uimitoare ale orasului se afla la cativa pasi.

Exista o retea uriasa de autobuze care functioneaza in Atena si in suburbiile sale. Autobuzele functioneaza de obicei de la 6 dimineata pana la miezul noptii, cu exceptia unor autobuze care functioneaza 24/24 intre orasul Atena si Pireu. Trolebuzele opereaza de la 5 dimineata pana la miezul noptii.

Organizarea Nationala Greaca  (EOT) ofera harti gratuite cu cele mai multe itinerarii. Biletele pot fi cumparate de la chioscuri.

Metroul in Atena

Metroul este un nou mod de transport in Atena. Acesta a fost inaugurat in anul 2001 si a fost imbunatatit foarte mult viata localnicilor si a turistilor. Exista doar 3 linii, care sunt foarte utile pentru transportul central din oras. Reteaua acestea, este inca in curs de extindere. Gara centrala se afla in piata centrala din Atena, Syntagma.

 Harti analitice cu rute sunt afisate in fiecare statie de metrou.

Tramvaiele in Atena

Reteaua de tramvai leaga centrul Atenei (Piata Syntagma) la sud (de coasta) suburbii. Oferind o tehnologie de varf in proiectarea vehiculului modern, serveste urmatoarele rute:

  • Atena-Glyfada, care trece prin Nea Smyrni, Paleo Faliro, Alimos, Helliniko
  • Atena-Pace si Stadionul Prieteniei (Neo Faliro), trece prin Nea Smyrni si Paleo Faliro si de acolo se ramifica de-a lungul bulevardului de coasta
  • Glyfada-Pace & Stadionul Prieteniei prin intermediul bulevardului de coasta si Delta Faliriko.

Caile Ferate Suburbane (Proastiakos)

Se poate calatori la / de la Atena si "Eleftherios Venizelos" Aeroportul International Atena (cu sapte statii de-a lungul liniei), Atena si Corint (84 km vest de Atena - cu sapte opriri de-a lungul liniei) si orasul Corint si Eleftherios " Venizelos "Athens International Airport (cu unsprezece opriri de-a lungul liniei). Dupa finalizarea acestuia se va conecta portul Pireu cu Atena, aeroportul si alte mari centre urbane in prefecturile invecinate (Thiva, Chalkida, Loutraki).

Web: www.proastiakos.net

Taxiurile in Atena

Toate taxiurile in Atena sunt galbene si sunt echipate cu un contor care afiseaza tariful. Taxiul galben din Atena poate fi gasit oriunde si oricand. Un lucrul interesant despre taxiurile ateniene este faptul ca poate fi luat un taxi chiar daca exista deja un pasager in el. Fiecare pasager va fi perceput cu tariful indicat de contor.

Tariful minim indicat de contor este de 1 euro. Tarifele depind de trafic si ora din zi, deoarece acestea sunt dublate intre miezul noptii si ora 6 am. Exista o taxa suplimentara atunci cand se ia un taxi dintr-un port, un aeroport, o statie de cale ferata si o statie de autobuz.

Pentru taxiuri de la Atena vizitati www.greektaxi.gr .

Autostrada Attiki Odos

Attiki Odos este una dintre cele mai performante autostrazi din Europa, care leaga orasul Elefsina (situate in vestul Atticii) cu "Eleftherios Venizelos" Aeroportul International Atena (Spata, Attica de Est). Soseaua de centura a Atenei, ocoleste Atena si ofera 27 de noduri principale si secundare cu intrari si iesire in / din capitala.

Pentru a accesa autostrada au fost introduse taxele de autostrada, tariful depinzand in functie de categoria vehiculului in functie de inaltime si de numarul de axe.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe