Inapoi sus
Plaja Navagio, insula Zakynthos, Grecia
Ce sa vizitezi in Zakynthos
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ioniene // Ce sa vizitezi in Zakynthos

Ce sa vizitezi in Zakynthos

 

Pesterile albastre din Zakynthos

Zakynthos este una dintre cele mai mari insule din Marea Ionica. Este a doua cea mai vizitata insula dupa Corfu. Terenul insulei Zakynthos este destul de muntos, la fel ca si al celorlalte insule Ionice, exista o serie de vai fertile si campii verzi, care proiecteaza peisaje superbe ale insulei. Coastele sunt lungi, unele de 123 km. Partea de nord a insulei este lunga si foarte abrupta si stancoasa. Pe de alta parte, coastele sunt nisipoase in zona de sud, cu golfuri, precum Laganas. Frumusetea acestei zone impulsioneaza puternic industria turismului, pana la punctul in care devine o destinatie extrem de populara.

Cu toate acestea, coasta de vest este aceea unde Zakynthos ofera una dintre cele mai uimitoare puncte de vizitat: Pesterile Albastre. Acestea mai sunt cunoscute sub numele de Pesterile albastre "de Volimes", satul pitoresc unde acestea sunt situate. Aceasta zona este destul de salbatica, cu mediu rural, putin tranzitat, doar mentionata. De fapt, Pesterile Albastre sunt accesibile numai dinspre mare. Cu toate acestea, acest fapt nu le-a oprit de la a fi una din principalele atractii ale acestei insule grecesti, in special la anumite ore din zi.

Cea mai mare pestera este numita Kianoun, si exista multe barci disponibile pentru inchiriat in portul orasului pentru turistii care doresc sa ajunga la elementul distinctiv al pesterilor. Albastrul pesterii este datorat faptului ca peretii pesterii reflecta vibrant si izbitor culoarea albastra a apei, care in acelasi timp capteaza si reflecta stralucirea cerului senin reflectat pe suprafata ei. Aceasta succesiune de reflectii luminoase creeaza o atmosfera aproape magica, care este cel mai bine apreciata la rasarit sau la apus.

Insulita Zakynthos Marathonisi

Ostrovul Marathonisi este plasat de-a lungul plajei Keri, in golful Laganas. Aceasta insula include doua insule mai mici, numite "Pontikonisia". Perimetrul ei este de doar aproximativ o mila si se poate ajunge cu barca de pe plaja Keri si din golful Laganas. Exista ambarcatiuni care au frecvent itinerarii spre insulita, altfel, ca se poate inchiria un caiac sau se poate lua parte la excursiile organizate zilnic. Marathonisi nu este locuita si isi pastreaza in conditii excelente padurile sale de pin, masline si padurile verzi de stejar. Vegetatia este foarte densa si este una dintre locatiile favorite ale testoasei Caretta-Caretta, specie aflata pe cale de disparitie si care merge acolo pentru a se reproduce. Mai mult decat atat, o alta specie in pericol de disparitie, foca Monachus se duce acolo sa se odihneasca si sa se reproduca.

Marathonisi are doua plaje principale, cu caracteristici diferite. Unul dintre ele are nisip alb, in ‚Äč‚Äčtimp ce cealalalta are pietricele. Plaja de nisip este locul in care testoasa marina isi depune ouale si de aceea Marathonisi este inclusa ca parte a Parcului Martin Zakynthos. Exista, deasemenea, doua pesteri de mare interes. Aceste pesteri sunt ideale pentru cei carora le place snorkelingul. Insulita Marathonisi este atat de pura, incat aceasta nu are nici macar un singur magazin sau vreo taverna. Prin urmare, este recomandabil sa luati cu voi suficiente provizii.

Parcul de Piatra Zakynthos Askos

Parcul de Piatra Askos din insula Ionica Zakynthos este un sanctuar al faunei salbatice, o rezervatie de padure, o gradina zoologica naturala, un motiv de cercetare agricola si chiar un sit arheologic toate amestecate pe o suprafata de 124 acri. Iubitorii de natura si copiii se vor bucura de o vizita a doar o parte a parcului, care este deschisa pentru vizitatori, in timp ce restul zonei este folosita pentru cultivarea de fructe si cresterea animalelor si produselor alimentare. Parcul Askos este condus printr-o colaborare privata si a fost deschis vizitatorilor in 2002.

Numele parcului vine de la structurile de piatra descoperite in situl arheologic care include pavaje din piatra, ziduri, grajduri vechi si beciuri construite din lemn si piatra, precum si bazinele celebre sculptate in piatra. Acestea dateaza de acum 600 de ani si au servit ca modalitate de colectare a apei de ploaie. Odata ce ati intrat in parc va puteti lua o sticla de apa si sa mergeti pe jos de-a lungul trotuarului prin parc. Aproape toata flora si fauna din parc este autohtona, si numai recent au fost adaugati meri si piersici intr-o mica zona de cercetare, dar fara ingrasaminte chimice. Fructele naturale sunt expediate pentru productia de dulciuri.

Mandria Parcului Askos este fauna sa care se dezvolta in habitatul lor natural. Soimi, porumbei si pauni pot fi vazuti in parc, in timp ce in sectiuni divizate sunt cerbi, iepuri, ponei, vaci si cai, capre si oi, broaste testoase de apa si, de asemenea, veverite si familii mici de chinchilla. Nu uitati sa notati cerbii Platonia care devin o specie tot mai rara, precum si noii veniti, ratonul din America de Nord. Proprietarii si ghizii va vor ajuta sa hraniti animalele, in timp ce puteti incerca chiar da o mana de ajutor la muls vaci sau la colectarea maslinelor.

Satul de Apa Zakynthos

Satul de Apa din Zakynthos este situat in satul Sarakinado, pe partea de sud-est a insulei. Parcul se intinde pe o suprafata de 40.000 de metri patrati si este privit ca o optiune de divertisment a familiilor. Sunt disponibile calatorii cu autocarul de la mai multe dintre agentiile de turism din jurul insulei catre aceasta destinatie. Tema este de parc acvatic si locatia ofera o gama uimitoare de jocuri de apa.

Este locul ideal pentru a petrece o zi, in special pentru copii si adolescenti. Parcul dispune de 9 dispozitive si puteti alege intre multi curse pentru copii, Tube Turbo si Jocurile Aqua Spray. Unde veti obtine efectul de pompare a adrenalinei. Un rau lin va permite sa plutiti in jurul parcului si exista, deasemenea, o piscina mare pe o parte a parcului unde se poate inota intr-o atmosfera mai relaxata.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Insulele Ioniene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe