Inapoi sus
Farul cu arhitectura venetiana din Rethymno, insula Creta
Ce sa vizitezi in Rethymno
esti aici : Sejururi Grecia // Insula Creta // Ce sa vizitezi in Rethymno

Ce sa vizitezi in Rethymno

 

Muzeul Arheologic din Rethymnon

Muzeul Arheologic din Rethymnon este adapostit in cladirea de la intrarea Fortezza. Cuprinde exponate ce provin din sapaturile ce a avut loc in zona Rethymnon si care prezinta istoria zonei din paleolitic pana la timpurile romane.

Fortezza din Rethymnon Creta

Cetatea venetiana Fortezza este construita pe varful unui deal de mica altitudine, mai sus de orasul Rethymnon, Creta. Dealul este cunoscut sub numele de Palaiokastro, ce inseamna "castel vechi" in limba greaca si sugereaza existenta unei structuri mai mari in acel loc. Aceasta cetate uriasa, cu o istorie turbulenta, a fost construita intre 1540 si 1570 de marina venetiana ca bastion impotriva piratilor turci.

In constructia acestei puternice cetati, mai mult de 100.000 de cretani au prestat munca silnica si au fost utilizate peste 40.000 de animale de tras. Cu toate acestea, Fortezza a fost cucerita de turci in 1646. Dupa mai multe transformari din urmatoarele trei secole, au ramas intacte doar fortificatiile exterioare si cateva cladiri ce inca sunt in curs de restaurare. Fortezza este vizibila din orice parte a orasului si ofera vizitatorilor o vedere panoramica a orasului Rythymno. Vizitatorii intra pe Poarta de Est printr-o arcada impresionanta.

Sfanta Manastire Preveli din Rethymnon Creta

Importanta Manastire Preveli este localizata pe dealurile stancoase ale canionului Preveli, pe latura de sud a zonei Rethymnon, Creta. Este compusa din doua manastiri, Preveli de Jos sau Kato si Manastirea Superioara sau Pisso din Agios Ioannis Theologos, la aproximativ 3 km departare de Kato Preveli si care este dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Manastirea dateaza de la jumatatea secolului 16.

De-a lungul istoriei, au fost distruse de multe ori, dar au fost mereu restaurate. Se spune ca manastirea isi datoreaza numele unei familii de nobili din oras numiti Preveli Rethymnon, care au contribuit la restaurarea ei, in secolul al 18-lea. Kato Preveli este o manastire ortodoxa tipica, avand Biserica lui Ioan Botezatorul in centru. Cladirile din curtea dreptunghiulara constau din chiliile calugarilor si cateva anexe. Calugarii petrec cea mai mare perioada a anului aici si nu in Pisso Preveli, care este abandonata azi, dar este inca o priveliste frumoasa, cuibarita printre munti.

Moscheea Neratze din Rethymno

Pestera Ideon Andron se gaseste la 20 km de Anogia, un mic sat traditional la frontiera zonelor Heraklion si Rethymno, spre Platoul Nida. Mitologia spune ca acesta este locul unde zeul grec Zeus a crescut in copilarie. Pestera este cocotata pe fata de est a Muntelui Psiloritis, supranumit si Muntele Idi, la o altitudine de 1495 metri. Drumul spre pestera este spectaculos, cu peisaje aflate la altitudine si formatiuni stancoase inalte gasite de-a lungul caii de acces la pestera.

Aceasta pestera este un important sit arheologic. Intrarea principala se deschide catre camera mare cu doua caverne orizontale. O alta pestera a fost descoperita deasupra camerei principale. Cavernele au fost erodate in mod natural de apa si de zapada in timpul iernii si inca se pot gasi blocuri de gheata in interior, chiar si in timpul verii.

In conformitate cu mitologia greaca, zeita fertilitatii, Rhea, l-a ascuns pe fiul sau, Zeus, in Pestera Ideon pentru a-l proteja de tatal lui Cronos, care obisnuia sa-si inghita copiii imediat dupa ce s-au nascut. Aici, Zeus a fost alaptat de capra nimfa Amaltheia. Credinciosii Kuretes si dansatorii Korybantes s-au adunat la gura pesterii pentru a pazi copilul. Cand Zeus tipa, foloseau dansuri de lupta cu sulite si scuturi si strigau pentru a ascunde tipetele copilului de tatal sau.

Muzeul figurilor de ceara din Zoniana Rethymno, Creta

Zoniana este un sat retras, construit la o altitudine de 650m, pe pantele Muntelui Idi, cel mai inalt munte din Creta. Zoniana este situat la aproximativ 45 km de orasul Rethymnon si deasemenea la 43 km de orasul Heraklion, prin urmare, se gaseste la mijlocul drumului intre aceste doua orase. Acest sat ar fi un popas intre cele doua orase, interesant nu doar datorita peisajul sau arid si pur, ci si pentru Muzeul figurilor de ceara pe care il puteti gasi in centrul satului.

Muzeul figurilor de ceara de Zoniana a fost infiintat in 1998 de domnul Potamianos Dionysis, un pictor si sculptor din Atena. El si sotia sa au avut nevoie de aproximativ 40 de ani pentru a crea 87 de figurine de marim naturala, expuse in muzeu. Intr-un spatiu de aproximativ 1.000 mp, vizitatorul poate vedea toata istoria Cretei si cele mai renumite personalitati cretane precum prim-ministrul Greciei Eleftherios Venizelos, scriitorul Nikos Kazantzakis, poetul Vincenzo Cornaro, pictorul Dominikos Theotokopoulos (El Greco) si, deasemenea, cunoscuti luptatori si multe scene ale Revolutiei cretane.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii despre Insula Creta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe