Inapoi sus
Ce sa vizitezi in Meteora
esti aici : Sejururi Grecia // Grecia continentala // Ce sa vizitezi in Meteora

Ce sa vizitezi in Meteora

 

Rezervatia Naturala Antichassia din Meteora

Rezervatia Naturala Antichassia din Meteora este situata aproape de orasul Kalambaka. Ea acopera o suprafata de aproape 830 de hectare. Aceasta rezervatie este adapostul a diferite specii de flora si fauna. O zona considerabila din Rezervatia Naturala este acoperita de foioase mediteraneene (Quercetalia pubescentis). La altitudini mai mari, exista mici zone acoperite de vegetatie de fag.

Podul Agios Vissarionas din Meteora

Podul de piatra Porta sau Agios Vissarionas, numit dupa fondatorul sau Sfantul Visarion, este situat la 1.6 km la vest de satul Pyli. Intr-un peisaj de o mare frumusete podul Porta traverseaza raul Portaikos care curge intre Aspropotamos si lantul muntos Agrafa. Acest pod arcuit se ridica la o inaltime de 13.30 metri, cu un diametru de 28.20 metri. Peretii laterali au o latime de 0,30 metri, cu o inaltime de 0,70 metri. Extinderea totala (lungimea) a podului se ridica la 65 de metri.

Lacul de Plastira

Celebrul Lac Plastira, situat in Prefectura Karditsa, a fost numit dupa Nikolaos Plastiras, un fost prim-ministru al Greciei. Acesta este situat la 30 km vest de orasul Karditsa. Pitoresc Lacul Plastira in Muntii Agrafa a adus prestigiul si faima nu numai regiunii Karditsa, ci intregii Grecii. Sate ca Mesenikolas, Morfovouni, Kerasia, Pezoula Kalyvia, Neraida, Belokomitis, Kastania, Lambero si altele, situate in jurul lacului sunt cu adevarat incantatoare, deoarece privelistea este splendida asupra fondul forestier.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii despre Grecia continentala

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe