Inapoi sus
Ce sa vizitezi in Corfu
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ioniene // Ce sa vizitezi in Corfu

Ce sa vizitezi in Corfu

 

Palatul Achillion Corfu

Palatul Achillion este situat in satul pitoresc Gastouri. Acest Palat magnific a fost construit in anul 1890 exclusiv pentru Elizabeth (Sissy),  imparateasa de atunci a Austriei. Palatul a folosit ca locatie de vara a imparatesei. Din pacate, imparateasa Sissy a decedat intr-un mod destul de tragic, fiind asasinata cu brutalitate in 1898 la Geneva, iar palatul a fost parasit pana in anul 1907 cand a fost cumparat de Kaiser Wilhelm al II-lea al Germaniei.

Palatul este situat intr-un loc de o frumusete fascinanta, avand coasta Corfu la poale si un debarcader de unde Kaiser se imbarca pe croaziere. Palatul nu este renumit doar pentru caracteristicile sale clasice. Gradina palatului impecabil amenajata este de clasa de top, o imagine perfecta.

Legenda spune ca imparateasa s-a indragostit de Corfu atat de mult incat in cele din urma ea a decis sa-si construiasca o resedinta proprie. Palatul este situat langa conacul in care a locuit renumitul filozof Petros Armenis Vrailas.

Cetatea Veche din Corfu

Cetatea Veche din Corfu este una dintre cele mai impresionante fortificatii construite in Europa. Este primul lucru care se vede la apropierea cu feribotul de Corfu. Se afla pe partea de est a orasului, pe o peninsula stancoasa care ajunge in mare. Aceasta cetate este numita veche in contrast cu Cetatea Noua (a Sfantului Marcu), care a fost, deasemenea, construita pentru a proteja orasul de dusmani si pirati.

Aceasta cetate a fost construita de venetieni in secolul 15 pe situl unui fost castel bizantin. Pentru a il face mai sigur, au sapat santuri artificiale separand cetatea de insula. Cetatea a fost apoi legata de insula printr-un pod mobil, din lemn. Intrarea in cetate se face prin Spianada, piata faimoasa din Corfu, care este, de fapt, a doua piata ca marime din Europa. Intrarea este arcuita si poarta deasupra simbolul venetian, sculptat in marmura. Dupa intrare, exista doua camere pe ambele parti care gazduiesc acum colectia bizantina din Corfu si un magazin de cadouri. La cativa pasi distanta, exista alte santuri de 22m, astazi goale, care erau utilizate ca o masura de protectie suplimentara.

Muzeul de Arta Asiatica din Corfu

Muzeul de Arta Asiatica din Corfu este singurul muzeu de acest gen din Grecia. Acesta este gazduit intr-o cladire neoclasica impozanta, langa Aleea Liston,  Piata Espianada, in Palatul Sfantului Mihail si Sfantului Gheorghe. Aceasta cladire a fost construita intre 1819 si 1824 de catre britanici si initial a servit ca resedinta a comisarilor de mare britanici din Insulele Ioniene. Ulterior, a fost sediul Senatului Ionic, a Parlamentului Ionic si sediul Ordinelor cavaleresti ale Sfantului Mihail si Sfantului Gheorghe (in mijlocul secolului 19), de unde si-a imprumutat si numele. Cand insulele Ioniene au fost unite statului grec in 1864, aceasta cladire a fost folosit ca resedinta de vara a familiei regale.

In 1967, Palatul a fost dat Municipiul Corfu si a gazduit Muzeul Arheologic vreme de cativa ani,  si pana in 1974 a functionat ca Muzeul chinezo-japonez. Ulterior, Muzeul chinezo-japonez a fost transformat in Museul aiatic pentru a gazdui colectia lui Gregorios Manos, un ambasador care a donat municipiului o gama larga de produse din Asia si opere de arta.

Cetatea Sfantului Marcu

Cetatea Sf. Marcu din Corfu, mai este cunoscuta si ca Cetatea San Marco. A fost construita de venetieni si este situata strategic in imediata apropiere a Portului Vechi a orasului. A fost nevoie de un timp indelungat pentru a fi construita (1576 - 1645). Constructia acestei fortarete de necucerit a fost finalizata la scurt timp dupa infama invazie turca. Designul si constructia Cetatii a fost realizata de catre inginer militar italian de renume - Ferraute Vitteli.

Cetatea a jucat un rol central in protectia orasului Corfu si a rezidentilor sai. Cetatea,  este o retea complexa de compartimente si galerii. Rampele Cetatii a fost construite de francezi si apoi de catre conducatorii coloniali britanici care au finalizat intreaga constructie.

Muzeul Arheologic din Corfu

Muzeul Arheologic din Corfu prezinta exponate descoperite in siturile de excavare de pe insula (Paleopolis, Kanoni, Garitsa, orasul vechi Kassiopi) si din sapaturile din zona Thesprotia, Epir. Acesta este gazduit intr-o cladire moderna donata de municipalitatea din Corfu, pe Strada Vraila Armeni, in apropiere de golful Garitsa.

Manastirea din Paleokastritsa

Pe un deal verde, deasupra plajei din Paleokastritsa, pe partea de nord vest a insulei Corfu, exista o mare Manastire dedicat Panagia (Fecioarei Maria) din Paleokastritsa. Aceasta manastire domina intreaga regiune. Construita pe varful unui deal retras, ofera superba priveliste a insulei si a marii de dedesubt. Aceasta este o Manastire bizantina datand din 1228, cu toate acestea complexul interior este recent, chiliile calugarilor si curtea datand din secolul al 18-lea. Manastirea are un mic muzeu ecleziastic cu icoane bizantine rare, carti sfinte si alte relicve.

Castelul Ingerului

Aggelokastro, care este mentionat ca si Castelul Ingerului, este situat strategic in imediata apropiere a Krini. Se crede ca dateaza din secolul al 13-lea. Aggelokastro se remarca prin poarta de la intrare. Gazduieste vestigii nepretuite si exista camere exclusive de depozitare. O alta ramasita interesanta este o biserica veche dedicata Arhanghelilor Gabriel si Mihai,  surprinzator construita intr-o pestera.

Legenda spune ca un imparat din antichitate cauta o stanca, pe care sa construiasca o fortareata care ar putea contracara cu usurinta atacurile piratilor. Astfel relatarile spun ca, imparatul a dat peste Aggelokastro falnica cetate construita de Arhiepiscopul de atunci al Epirului. Motivul principal pentru care a fost construit fortul a fost sa protejeze locuitorii de atacurile piratilor.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Insulele Ioniene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe