Inapoi sus
Templu grecesc in insula Corfu, Grecia
Insulele Ioniene
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ioniene

Insulele Ioniene

 

Insulele Ioniene sunt situate in Marea Ionica, in partea de vest a Greciei (Marea Ionica mai este numita si Marea Adriatica). Insulele Ioniene sunt imprastiate in largul coastei de vest a Greciei continentale, cu exceptia insulei Kythira, care se afla in largul coastei de sud a Peloponezului, la punctul in care se intalneste Marea Ionica cu Marea Egee. Cele mai cunoscute insule sunt Corfu, primul loc din Grecia care a devenit destinatie turistica, si Kefalonia care a devenit cunoscuta in intreaga lume dupa publicarea romanului “Idila capitanului Corelli – Captain’s Corelli Mandolin”. Zakynthos este o alta destinatie de vacanta foarte cautata. Cei care isi doresc o insula linistita, neatinsa inca de turismul de masa vor opta pentru Ithaca, regatul legendarului Ulise. Lefkada ofera statiuni turistice pline de viata, impreuna cu multe trasee minunate de mers pe jos si sate traditionale de munte.

In Insulele Ioniene se gasesc unele dintre cele mai populare destinatii turistice grecesti si atrag o multime de vizitatori din intreaga lume. Aceste insule sunt cunoscute pentru plajele lor frumoase, satele lor fermecatoare si peisajele inverzite.

Arhitectura traditionala a satelor din Insulele Ioniene este de o mare frumusete. Din pacate, nu multe probe ramas dupa cutremur teribil din 1953 care a zguduit zona si doar cateva cladiri pot fi vazute.

Insulele Ioniene difera de “fratii” lor din Marea Egee. Aceste insule aflandu-se pe coasta de vest a Greciei, in apropierea de Italia si Albania, si-au dezvoltat propria lor cultura, care a fost influentata si de o prezenta britanica puternica pe insula Corfu.

Datorita locatiei, Insulele Ioniene sunt relativ protejate de Marea Adriatica, care ofera ape mai linistite si temperaturi mai calde, mai ales toamna tarziu si iarna, facandu-le un loc ideal pentru o evadare in afara sezonului.


Vezi harta Insulelor Ioniene din Grecia in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Insulele Ioniene

 
 
 
 

Ne gasesti si pe