Inapoi sus
Vapoare in portul Thira, insula Santorini
Insulele Ciclade
esti aici : Sejururi Grecia // Insulele Ciclade

Insulele Ciclade

 

Insulele Ciclade din Grecia, sunt compuse din 39 de insule din care 24 sunt locuite. Denumirea acestor insule vine de la "kyklos" in limba greaca, care inseamna “cerc liber”, si se refera la faptul ca insulele formeaza un cerc centrat in jurul insulei sacre Delos.

Fiecare insula are de oferit ceva diferit si fiecare are propriul ei caracter, stil, traditii si obiceiuri. Naxos este insula cea mai mare si cea mai fertila cu superbe plaje lungi de nisip. Este o insula pentru toate gusturile. Vecinul Paros are plaje excelente de nisip si combina un cosmopolit, cu viata autentica grecesca.

Santorini este spectaculosa (nu uitati aparatul de fotografiat acasa), cu o viata de noapte electrifianta. Daca doriti sa va tineti departe de agitatie, atunci Anafi nu este departe de Santorini.

 Mykonos este recunoscuta pentru plajele superbe, stilul de viata aparte si o viata de noapte bogata. Daca aveti peste 30 de ani, va recomandam insula  Ios, o insula cu plaje frumoase si linistite.

Andros, a doua insula ca marime devine tot mai populara si este foarte aproape de Atena. Acelasi lucru se aplica si pentru Kythnos si Kea (sau Tzia), care sunt cele mai populare destinatii de weekend pentru atenieni.

Sifnos este o insula foarte pitoreasca, cu peste 300 de biserici si capele, Milos are formatiuni de roca spectaculoase si Kimolos  este o insula ideala pentru vacante linistite. Daca va plac plimbarile, va recomandam Serifos cu peisajele sale excelente.

 Conexiunile de feribot sunt excelente in Insulele Ciclade, mai ales in timpul verii. Porturile Pireu, Rafina si Lavrio leaga Insulele Ciclade de Grecia continentala.  Exista aeroport in Paros, Naxos, Mykonos, Santorini, Milos si Syros.  Mykonos si Santorini asigura zboruri internationale de charter din Europa.

 Temperatura pe timpul verii este mai scazuta decat in alte insule din Grecia, datorita vanturilor de nord.


Vezi harta Insulelor Ciclade din Grecia in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii despre Insulele Ciclade

 
 
 

Ne gasesti si pe