Inapoi sus
Asfintit de soare in Oia, Santorini
Informatii utile pentru concediul tau in Grecia
esti aici : Sejururi Grecia // Informatii utile

Informatii utile pentru concediul tau in Grecia

 

Climatul bland al Greciei si iesirea la marea Mediteraneeana au facut din aceasta tara una dintre tarile cu cel mai mare potential turistic din lume. Insa nu doar aceste doua elemente au contribuit la dezvoltarea turismului ci si accentul pus pe numeroasele vestigii antice – Grecia este o resursa uriasa de monumente cu o valoare istorica inestimabila.

Varful sezonului turistic in Grecia sunt lunile iulie si august. Barurile de pe plaje si razele soarelui peste templele antice si turistii avizi de plaja creeaza un mediu propice desfatarilor dionisiace si relaxarii depline. Daca aceasta perioada vi se pare aglomerata, vizitati Grecia in lunile mai, iunie sau septembrie, cand vremea este superba, dar turistii mai putini. Pasionatii de drumetii pot profita de temperaturile placute pentru a cutreiera nordul si centrul Greciei. In zonele de schi, iarna aduce alt varf de sezon, pe partiile din muntii Parnassos, Pelion si Metsovo. Din luna octombrie pana in mai preturile sunt in general mai scazute, insa atractiile turistice ofera mai putine ore de vizitare. In aceasta perioada Grecia hiberneaza, in asteptarea freamatului verii.

Cei care au copii nu trebuie sa isi faca griji: Grecia este o tara minunata pentru cei mici, mai ales insulele grecesti. Este un loc sigur si, ceea ce este mai important pentru un copil: multi alti copii prin preajma.

Grecia este de asemenea locul ideal pentru luna de miere. In ultimii ani numarul cuplurilor care planuiesc sa se casatoreasca in Grecia a crescut enorm si la urma urmei, de ce nu? Combina nunta cu luna de miere. Acum exista tot felul de locatii, oferte si preturi care satisfac cerintele cuplurilor ce viseaza sa isi uneasca destinele aici. Locul cel mai cautat pentru luna de miere este insula Santorini.

Daca te bate gandul sa iei un cadou mai special a carei importanta intrece suvenirurile din bazare, te poti orienta spre niste bijuterii din aur sau argint. Aurul prelucrat manual nu este foarte scump in Grecia si asta pentru ca nu aurul este ieftin ci manopera.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile pentru concediul tau in Grecia

 
 
 

Ne gasesti si pe