Inapoi sus
IGrecia continentala
esti aici : Sejururi Grecia // Grecia continentala

IGrecia continentala

 

Grecia a fost in ultimii patruzeci de ani una dintre cele mai atractive destinatii pentru turistii din intreaga lume. Acest lucru nu s-a schimbat nici pana in prezent, in ciuda schimbarilor din viata sociala si economica, Grecia fiind inca printre destinatiile de top enumerate.

Motivul cel mai atragator pentru a vizita Grecia este imensul  patrimoniu cultural pe care il are, combinat cu frumusetile sale naturale. Peisajul Greciei, unic la nivel global, cu asezari pitoresti pe insule, inconjurate de plaje frumoase si de soarele mediteranean, este motivul pentru care milioane de vizitatori aleg Grecia pentru vacanta lor.

Partea continentala a Greciei  poate este mai putin celebra decat insulele sale, dar merita vizitata. Peste 60-70% din monumente si situri istorice din Grecia se afla pe continent. Bogata in flora si plaje de nisip, combinat cu munti inalti si asezari traditionale, Grecia continentala este un peisaj uimitor care asteapta sa fie descoperit.

Pelopones, situata in sudul Greciei continentale, cu ramasitele celebre din Micene, una dintre primele civilizatii de pe pamant grecesc. Frumoasele plaje din zona de coasta din Pelopones compun un loc perfect pentru un tur cu masina sau cu motocicleta.

Macedonia, situata in nordul Greciei, este o alta optiune. Este un peisaj diferit de oricare altul din Grecia, cu lacuri si rauri, cu Muntele Olimp- resedinta zeilor, cu Halkidiki-cea mai mare statiune din nordul Greciei, cu plaje cu nisip auriu si ape de cristal.

Grecia este bine cunoscuta pentru istoria sa si a insulelor sale. Un peisaj variat, cu piatra, plaje de nisip si sate pitoresti domina insulele. Grecia continentala este extrem de bogata in situri arheologice, ruine antice, muzee si activitati culturale.


Vezi harta Grecia continentala in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 


 

Informatii despre Grecia continentala

 
 
 

Ne gasesti si pe