Inapoi sus
Acropolis, Atena
Despre Atena, capitala Greciei
esti aici : Sejururi Grecia // Atena

Despre Atena, capitala Greciei

 

Orasul Atena si-a luat numele sau in antichitate de la Athena, zeita intelepciunii si fiica lui Zeus. Ea a fost divinitatea protectoare a orasului.

Este capitala oficiala a tarii din 1834 si este singurul oras din Europa cu o astfel de atingere orientala. Atena este considerat leaganul civilizatiei moderne si este, desigur, una din cele cateva capitalele din Europa, cu o istorie de mii de ani. Pe langa importanta sa istorica, este cel mai important centru comercial al tarii si principalul port grecesc, Piraeus, unul dintre cele mai mari si mai importante ale Mediteranei, se afla la cativa km spre sud.

Datorita trecutului istoric bogat, Atena este un loc minunat pentru vizitarea obiectivelor turistice. In afara de faimosul Acropole, care se afla pe cel mai inalt punct al orasului si care a devenit marca inregistrata a intregii Grecii, exista multe alte situri antice, medievale si bizantine care pot fi vizitate. Orasul Atena ar putea descuraja vizitatorii nou-veniti, cu aspectul sau dezorganizat, usor brutal. Cu toate acestea, are  mult mai multe de oferit decat pare si mari eforturi au fost facute pentru a reorganiza orasul pentru Jocurile Olimpice din 2004. Multe cladiri neoclasice impodobesc centrul orasului, fiind renovate recent si oferind servicii publice. Aceste cladiri se gasesc in Piata Omonia, bulevardul Panepistimiou, zona Thissio si Monastiraki. Aceste zone sunt renumite pentru atmosfera lor pitoreasca si multi oameni merg acolo, pentru a se relaxa la umbra Acropolelui.

Pe langa siturile arheologice si muzeele celebre, cum ar fi recent construitul Muzeu Acropole, Atena are multe strazi pietonale minunate, cartiere frumoase, parcuri si dealuri acoperite cu pini, numeroase restaurante si o viata de noapte electrizanta. In imediata apropiere de centrul Atenei, veti gasi multe plaje frumoase unde va veti putea bucura de o baie. Cele mai multe dintre aceste plaje sunt bine organizate si au apele calme. Cele mai renumite sunt Porto Rafti, Lagonisi, Varkiza si Schinias.


Vezi harta locurilor de vizitat in Atena in format mai amre.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atena

 
 
 

Ne gasesti si pe